tiistai 11. lokakuuta 2016

Raportin tekeminen feat. ikkunateippi

Raportti on jatkuva kuviointi, joka pysyy aina samana. Sellainen tehdään illustraattorilla seuraavasti: Retangle toolilla tehdään suorakulmio, senkokoisen kuin itse tahtoo. Sen sisälle sijoitellaan halumiaan elementtejä, esimerkiksi kukkia tai tähtiä. Jos elementit menevät vähänkin kulmion rajalle, on niitä tehtävä kaksi, vastakkaisille sivuille. Sen saa kätevästi tehtyä kun valitsee object -> transform -> move. Sen jälkeen pitää valita tarkat mitat mihin kuva siirtyy, horisontaalisesti siirrettäessä vertikaallisen siirron on oltava nolla, jotta kuva siirtyy vain sivusuunnassa ja vice versa. Jotta kuva ei vaan siirtyisi puoelta toiselle, on painettava copyä. Elementit jotka ovat pelkkää ääriviivaa, on expandattava.

Kun elementit on mukavasti sijoiteltu, otetaan suorakulmio mustalla nuolella aktiiviseksi, klikataan sitä kahdella sormella ja valitaan arrange -> bring to front. Sitten otetaan kulmiosta värit pois, myös ulkoviivoista. Sitten valitsemme window -> pathfinder -> crop. Näin jää jäljelle vain kulmion sisällä oleva romu. Sitten otetaan kaikki aktiiviseksi ja siirettään swatches valikkoon, joka löytyy joko oikeasta reunasta tai jostain valikosta. Swatches-valikosta voi nyt valita oman raporttinsa ja käyttää miten lystää.

Kuvia minulla ei oikein ole kuin pari.

Tälläisen raportin tein. Piirsin kuvan tabletilla, ja muutin kuvan silhuetiksi, jotta siitä tulisi siistimmän ja yksinkertaisemman näköinen. Ja koska en muistanut miten otetaan kuvasta tausta pois




Meillä oli tehtävänä suunnitella luokkaan pariin ikkunaan teipit ja ryhmäni jäsenet olivat päättäneet tehdä unisieppareita, sulkia ja puita. Itse olin skotlannissa at the time, joten en paljoa kerennyt tätä tekemään, kun alkoi jo uusi projekti. Tälläisen raportin kuitenkin tein, vaikka en tiedä onko tuo kaikista sopivin ikkunaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti