keskiviikko 12. lokakuuta 2016

1 pakopisteen perspekti 1:10

Minä piirsin tämän suhteessa 1:10 eli 10 senttiä on 1 metri. Piirsin kuution, joka on 2m x 2m x 2m. Tähän tarvitaan kolmioviivainta ja viivainta. Jos mittasuhde olisi toinen esim. 1:20 silloin tarvittaisiin mittasuhdeviivainta.

First piirretään suora vaakaviiva tässä taappauksessa 20 senttinen. Siitä kolmioviivaimen avulla 90 asteen kulmassa neliön muut viivat. alareunaan ja oikea reunaan kirjoitetaan vaikka kahden sentin välein mitat ja piirretään väkäset. Nimesin kulmat A-D.



Sitten piirretään silmän korkeudelle, eli tässä about 15 sentin kohdalle, viiva, jonka keskikohtaan tulee pakopiste (p). Viiva saa mennä reilusti neliön rajojen ulkopuolelle. Neliön alakulmista piirretään viivat, niin että ne leikkaavat pakopisteviivan. Näistä pisteistä tulee f1 ja f2. Paperille muodostuu kolmio.




Pakopisteestä piirretään viivat joka kulmaan (AP, BP, CP, DP). Pakopisteviivan vasemmasta kulmasta vedetään viiva neliön oikeaan alakulmaan. Se kohta missä tämä viiva leikkaa viivan AP, tulee kohta L. L kohdasta vedetään viivat ylös ja sivuille siihen asti missä ne leikkaavat kohdan BP ja CP. Näistä leikkauskohdista piirretään vielä viivat viivaan DP asti ja yhdistetään vielä yläsivu, jotta muodostuu neliö. Tämä neliö muodostaa takaseinän.




Lattialle voi laittaa halutessaan laatoitetun lattian, vetämällä 2 sentin välein alareunasta viivoja kulmaan f1 ja piirtämällä vaakaviivjoa niiden avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti