perjantai 7. lokakuuta 2016

Metsäkuuuutio


Koulussa oli tehtävänä tehdä 4h:lle semmoinen projekti kun metsäkuutio. Metsäkuution tarkoitus on tuoda luonnon hyvinvointivaikutuksia sinne, missä niitä ei yleensä ole, esimerkiksi meidän tapauksessa kauppakeskus Plazaan. Kuutio on 2m x 2m x 2m ja sen sisälle pääsee kokemaan jollakin tavalla metsäluontoa. Metsäkuutio on siis luontoelömys minikoossa.

Meidän ryhmän ideana oli tehdä kuutioon suuri mustikka, jonka sisälle saisi mennä, eli siis ihmiset  pääsisivät kirjaimellisesti mustikkaan. Mustikan sisällä olisi origamilehtiä, joiden sisään on kirjoitettu jukin positiivinen lausahdus tai vitsi. Jokainen kävijä saisi ottaa mukaansa yhden lehden ja vähän piristystä päivään. Meidän kuution nimi on Tsemppimarja.



Meidän planssi kuutiosta

3 kuutiota rakennetaan kauppakeskus Plazaan ja meidän Tsemppimarja on yksi näistä. Valituksi tuleminen on hieno juttu, mutta tässä on kyllä todella paljon hommaa ja idean toteuttaminen on sangen haastavaa. Lopputulos tulee olemaan aika paljon erilainen kuin alkuperäinen suunnitelma, koska on tullut muutoksia rakentamisen suhteen. Esimerkiksi seinät tulevatkin olemaan tiheästi kiinnitettyä narua, eikä kangasta.


Tässä meidän kaunis mustikka vähän vaiheessa kylläkin. Tuolla suihkuverhon sisällä on myöskin lehtiä, joita saa napsia mukaansa kun sisällä käy. Mukaanotettavissa lehdissä on joitain lausahduksia esim. ''if nothing goes right, go left''.


Tässä kuvassa lanka on pureutumassa, jotta niihin tarttuisi väri paremmin, vaikka myöhemmin opimme, ettei tätä olisi tarvinnut tehdä tämän tyyppiselle narulle.


Meidän piti itse värjätä kuutiossa käytettävät narut sinisiksi. En ollut aiemmin mitään värjännyt kuin hiuksia, joten oli mielenkiintoista oppia tämäkin. Varsinkin kun ihan yksin värjäsin yhden satsin, vaikka niistä tulikin vaaleampia, koska ei ollut paljoa aikaa antaa niiden lillua.

Torstaina nämä rakennetaan aamulla plazaan, joten sen jälkeen laitan rakennusoperaatiosta ja valmiista kuutiosta kuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti