torstai 1. kesäkuuta 2017

Ready 4 Bisnes - miten tapahtuma meni

Ready 4 Bisnes on vihdoin ohi ja täytyy sanoa, että se onnistui erittöäin hyvin. Tapahtumassa oli paljon väkeä ja kaikki ohjelmanumerot olivat onnistuneita.

Rakensimme tilan valmiiksi jo keskiviikkona 17.5. Laitoimme kalusteet, selfieseinän sekä seinien julisteet ja planssit paikoilleen. Täytimme myös ilmapallot heliumilla ja laitoimme bäkkärin kuntoon.

Menimme plazaan jo klo 10 ja ensimmäinen hommamme oli siirtää kalusteet opetreffien jäljiltä valmiiksi nuortenyrittäjien tapahtumaa varten.

Nuorten yrittäjien tilaisuus alkoi klo 11.30 lounaalla, jonka tarjoili Splizzeria. Tämän jälkeen nuorille ja yrittäjille näytettiin Samuli Vienolan kuvaama video entisestä 4H yrittäjästä, Sander Villistä.
Videon jälkeen nuoret saivat kiertää yrittäjien pöytiä joissa keskusteltiin yrittäjyydestä. Tämän jälkeen oli vielä yhteinen keskustelutilaisuus.
  Tämä tilaisuus oli mielestäni myös onnistunut, koska yllättävän paljon nuoria tuli paikalle ja he saivat yrittäjien kanssa hyvin keskustelua syntymään.

Tämän jälkeen klo 13.30 yrittäjät siirtyivät lavalle, jossa alkoi yrittäjäpaneeli eli treffaa yritäjät. Sini ja Ida juonsivat paneelin ja haastattelivat yrittäjiä. Tämä osuus yllätti positiivisesti katsojamäärällään ja onnistumisellaan. Kysymykset ja yrittäjien vastaukset olivat mielenkiintoisia ja paneeli eteni luontevasti.

Tapahtumassa olevat yrittäjät olivat:

Mika Nummenpalo / Ledtailor

Ledtailor on salolainen yritys, joka valmistaa erilaisia LED- valaisimia, joilla on terveydelle hyvä vaikutus. Valaisimia käytetään mm. atopisen ihon hoitoon.

Kukka Kalin / Kuke

Kuke on salolainen mainostoimisto, joka tuottaa monipuolisia palveluita kuten somekoulutusta, kuvauksia, mainoksia, ohjelmointia, brändäystä ja sisältöä.

Joni Heinonen / MasaMuovi

MasaMuovi on perttelissä sijaitseva sopimusvalmistaja, joka tuottaa erilaisia tuotteita muovista, metallista ja elektroniikasta.

Sami Metsänperä / Soficta

Soficta tuottaa erilaisia ohjelmistoja ja tietoteknillisiä ratkaisuja asiakkaan tarpeiden mukaan.

Pirjo Nurminen / Yrityskummit

Yrityskummit auttavat yrittäjiä, jotka tarvitsevat apua yrityksensä aloittamisessa tai kehittämisessä veloituksetta. Kummit ovat entisiä yrittäjiä.

Paneelin jälkeen lavalle nousivat salolaiset vloggaajat Eerika Haikonen ja Joona Hellmann. Heitäkin haastateltiin tubettamiseen liittyvistä kysymyksistä, hieman yrittäjyysteemalla. He puhuivat n. 20 minuuttia, jonka jälkeen he siirtyivät pop up -tiloihin meet & greettiin. Meet & greetissä oli hyvin porukkaa tapaamassa Eerikaa ja Joonaa.

Tässä välissä yhteistyökumppanit esittäytyivät, eli sskky, Yes, 4H ja Yrityssalo.

Viimeiseksi esiintyi Lakko, joka veti paikalle todella paljon yleisöä. Hän puhui lavalla puolituntia, jonka jälkeen myös hänellä oli meet & greet tilaisuus. Lakon faneja oli paljon, mutta mitään konflikteja ei sattunut, ja kaikki eteni jouhevasti.

Meet & greetin aikaan yhteistyö kumppanit esiintyivät vielä kertaalleen.

Eli tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut! tässä vielä kuvia:






Ja vielä pieni itsearviointi tapahtuman järjestämisestä:

Mikä meni hyvin?

Olin kokoajan hyvin kartalla siitä mitä piti tehdä ja mitä oli tehty. Mielestäni myös koulukäynnit sujuivat hyvin.

Mikä huonosti?

Varmaankin lehtijutun pyytäminen, tarkoitus oli saada isompi juttu perniönseudun lehteen.

Mitä opin?

Soittamaan puheluita. Sain siedätyshoitoa tähän. Enää ei toivottavasti jännitä soittamiset niin paljon.

Mitä parantaisin?

Varmaankin olisin vielä aktiivisempi esim. tiimiringeissä.

antaisin varmaankin arvosanaksi 3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti